BUZĂUL, TABĂRĂ DE RĂZBOI! Centrul de urgență, plin. La spital, oamenii ajung cu degerături

0
86

Iarna a lovit municipiul Buzău cum nu se putea mai rău. După temperaturi care au coborât sub -15 grade Celsius, azi-noapte peste oraș s-au abătut viscolul și zăpada. Autoritățile au adoptat din timp o serie de măsuri în sprijinul populației, cu precădere în favoarea celor aflați la mila naturii. Polițiștii locali au patrulat zi și noapte în căutarea oamenilor străzii cu scopul de a-i transporta la Centrul de urgență unde să beneficieze de îngrijirea cuvenită. Pentru a-i determina să se adăpostească de vremea rea, oamenii legii au fost nevoiți să recurgă la măsuri extreme. Un cort confecționat din pături și cartoane, aflat în mijlocul pădurii din Parcul Crâng, a fost distrus astfel încât cei fără adăpost să accepte tratamentul din Centrul aflat pe strada Speranței.
În această dimineață, în Centrul de zi și de noapte se aflau cazate peste 50 de persoane. Pentru că numărul de paturi a fost insuficient, oamenii străzii au dormit pe saltele așezate pe holul adăpostului.
Nu toți oamenii nevoiași au avut parte de un asemenea tratament. La Spitalul Județean Buzău a ajuns un bărbat cu degerături de gradul II și III. Cel mai probabil, pacientul se va alege cu membrele amputate.
Pe de altă parte, la Maternitatea Buzău au fost transportate 13 gravide aflate în ultima lună de sarcină pentru a fi monitorizate de către medicii specialiști. Alți 53 de pacienți care au nevoie de dializă au ajuns la Buzău încă de ieri.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ