Buzăul traversat de tricolor

1
45

Ultramaraton internaţional RUBICON
Pasioanţii de sport fie amatori, ori profesioniști s-au putut înscrie pentru a alerga în cel puțin una din etapele ultramartonului RUBICON. Lungimea etapelor a variat de la 6 km până la 15 km. Județele travesate în cadrul ultramaratonului de pe teritoriul României sunt Galați, Brăila, Buzău, Ialomița, Ilfov și municipiul București.
Traseul din județul Buzău a trecut prin localităţile Vizireni- C.A.Rosetti-Bâlhacu- Cilibia- Cilibia Gară- Caragele- Pogoanele- Scutelnici în data de 23 martie şi au ieşit spre Ialomiţa în data de 24 martie.
În miezul nopții, prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, împreună cu colegi din Instituția Prefectului, i-au întâmpinat cu căldură și admirație pe participanții la ultramaratonul „RUBICON 2024 – o punte peste Prut”, sportivi care nu doar aleargă, ci construiesc punți de legătură între inimi din Republica Moldova și România.
La Pogoanele, cu sprijinul autorităților locale și al Direcției Județene de Sport Buzău, maratoniștii din Republica Moldova s-au putut hidrata, pentru a continua cu bine drumul spre destinația finală a traseului, respectiv Arcul de Triumf din București.
“Prin sport, depășim granițele fizice și simbolice, demonstrând că suntem una și aceeași comunitate, indiferent de hotarele geografice.
Să aplaudăm curajul și perseverența celor care aleargă în această competiție – simbol între Republica Moldova și România și să ne bucurăm împreună de spiritul unității noastre românești!
Dragi sportivi, Buzăul v-a primit cu drag si cu respect și vă ține pumnii să ajungeți cu bine la linia de finiș!”, a transmis Prefectura Buzău.

Cristi Zburlescu
Adi Meteleanu

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Felicitari celor curajosi si perseverenti care au participat la acest ultramaraton international RUBICON! Este superba initiativa de a alerga pentru a construi punte de legatura intre Romania si Republica Moldova. Este un exemplu de unitate si solidaritate care ne arata ca suntem un popor si o comunitate indiferent de granitele geografice. Le tin pumnii sportivilor nostri si le doresc mult succes in continuarea traseului catre Bucuresti. Un mare BRAVO pentru ca ne reprezentati cu demnitate si mandrie prin aceasta cursa impresionanta!

LĂSAȚI UN MESAJ