Buzăul va fi traversat de drumul Siret Expres! Drumul expres va fi realizat pînă la sfîrşitul anului 2020

0
463

Constructia drumului de mare viteză dintre Ploiesti si Siret intră în linie dreaptă. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a respins contestatiile formulate de societătile înscrise la licitatiile pentru elaborarea studiilor de fezabilitate aferente drumului expres care face legătura Munteniei cu Moldova. Ministrul Răzvan Cuc a declarat că în anul 2017 au fost prevăzute fonduri necesare realizării documentatiei tehnice pentru 4 segmente din drumul Siret Expres care traversează şi judetul Buzău.
Până în anul 2020 CNADNR ar trebui să finalizeze drumul expres dintre Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău şi Paşcani. Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a declarat într-un interviu pentru Jurnalul.ro, faptul că în acest moment Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor…

SURSA Jurnalul.ro
“a respins contestaţiile pentru procedurile de elaborare a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru drumurile de mare viteză din zona Moldovei. Este vorba despre drumurile de mare viteză Ploieşti – Buzău, Buzău – Focşani şi Focşani – Bacău…În data de 24.11.2016 au fost publicate anunţurile de participare în SEAP pentru cele patru proceduri, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind data de 02.03.2017. “

Totodată, a mai precizat Răzvan Cuc, în anul 2017 au fost prevăzute sumele necesare realizării documentaţiilor tehnice pentru 4 sectoare din drumul Siret Expres.

SURSA Jurnalul.ro

“În cadrul bugetului alocat infrastructurii rutiere pentru anul 2017, la categoria , au fost prevăzute alocaţii bugetare pentru după cum urmează:
– drum de mare viteză Ploieşti – Buzău : buget 2017 – 6,426 milioane lei, fără TVA;
– drum de mare viteză Buzău – Focşani : buget 2017 – 6,664 milioane lei, fără TVA;
-drum de înaltă viteză Focşani – Bacău: buget 2017 – 8,806 milioane lei, fără TVA;

-drum de mare viteză Bacău – Paşcani : buget 2017 – 4,760 milioane lei, fără TVA.”

Cele patru sectoare de drum au ca termen final de realizare anul 2020. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la suma de 1354 milioane de euro fără TVA din care 537 de milioane sunt alocate porţiunilor de drum expres Ploieşti – Buzău respectiv Buzău – Focşani. Drumul Siret Expres va fi încheiat cu tronsoanele dintre Paşcani, Suceava, Botoşani şi Siret iar lucrările sunt prevăzute pentru perioada 2020 – 2024.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ