BUZOIANCĂ, SECHESTRATĂ ȘI MALTRATATĂ ÎN SPANIA

0
187

O buzoiancă de 24 de ani a fost salvată de polițiști din mâinile unor marocani care au sechestrat-o și abuzat-o sexual. A fost organizată o amplă operațiune internațională pentru salvarea tinerei, care era ținută captivă într-o localitate din sudul Spaniei. Sesizarea a fost primită pe 16 august de la un cetățean român stabilit în Germania. Acesta a povestit că a avut mai multe discuții pe Facebook cu tânăra din Spania și așa a aflat despre situația ei dramatică. Tânăra era ținută cu forța într-un apartament din localitatea Mozon, provincia Huelva, de un cetățean marocan. Cel care a sesizat Poliția a explicat și faptul că fata este maltratată și abuzată sexual. În câteva ore s-a pus în mișcare un mecanism de cooperare internațională pentru salvarea tinerei.
”Imediat după primirea sesizării poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Buzău au informat Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională şi au realizat schimbul de date şi informaţii necesar salvării persoanei în cauză. În baza datelor furnizate din România, autorităţile spaniole au efectuat o percheziţie într-un imobil, unde a fost identificată victima, o tânără de 24 de ani şi mai mulţi cetăţeni marocani. Iniţial, victima a declarat că nu se află într-o stare de pericol, însă autorităţile judiciare spaniole au stabilit că aceasta prezintă pe corp răni mai vechi. A fost transportată la spitalul din localitate pentru asistenţă medicală, fiind cazată ulterior într-un Centru de Protecţie Împotriva Violenţei”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției din Buzău.
Se pare că fata, originară din Scorțoasa, era bătută și drogată sistematic, dar urmează să se stabilească dacă marocanii făceau parte și dintr-o rețea de prostituție. În momente de luciditate, ea ar fi reușit să trimită românului din Germania pe care îl cunoscuse pe o rețea de socializare, și care a și alertat autoritățile din Buzău, dovezi ale abuzurilor la care era supusă. Poliţiştii spanioli au intrat în forţă în apartament şi au eliberat-o pe tânăra care prezenta răni provocate de cuţit pe antebraţ și era, se pare, sub influența unor substanțe halucinogene. Cu ocazia percheziţiei, în locaţie au fost găsite şi substanţe cu efect psihoactiv şi droguri din categoria celor de risc, mai multe sume de bani şi accesorii folosite în activitatea infracţională. În timpul percheziției, polițiștii au mai găsit într-o o cameră încuiată, documentația victimei, 18 grame de cocaină în pliculețe, 2 grame de marijuana și 80 de euro.
În prezent, răpitorul este cercetat în stare de libertate. Acesta, alături de vecinul lui sunt acuzați de presupuse infracțiuni de reținere ilegală, vătămări, maltratare și trafic de droguri.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ