BUZOIANCĂ UCISĂ ÎN CIPRU

0
80

Două românce, mamă și fiică, se află printre victimele criminalului în serie arestat recent în Cipru. Autorul este un ofiţer de armată greco-cipriotă în vârstă de 35 de ani, care şi-ar fi recunoscut crimele. Printre ele, scrie presa cipriotă, se află Livia Florentina Bunea, născută în Buzău, și fiica ei, El ena Natalia, de opt ani. Cele două au fost declarate dispărute din casa lor din Cipru, pe 30 septembrie 2016.
O buzoiancă și fiica acesteia și-au găsit sfârșitul în Cipru. Ele au dispărut din luna septembrie a anului 2016 și abia zilele trecute s-a descoperit că ele au fost victimele unui criminal în seria. Ucigașul arestat a mărturisit uciderea a şapte femei şi fete în ceea ce mass-media locală au numit „primele crime în serie” ale insulei. Principalul suspect este un ofiţer de armată greco-cipriotă în vârstă de 35 de ani, care şi-ar fi recunoscut crimele. După mărturisirile criminalului, poliția a început să caute cadavrele victimelor, pe baza informaţiilor pe care suspectul le-a furnizat. Cea de-a patra victimă identificată a criminalului în serie din Cirpu este românca dispărută în 2016, potrivit anatomo-patologilor citaţi de presa locală. Potrivit Alpha News, legiştii ar fi confirmat că una dintre ele este Livia Florentina Bunea, românca, originară din Buzău, dispărută în 2016.
Nikos Metaxas, un bărbat de 35 de ani, ofițer în armata cipriotă, a recunoscut săptămâna trecută că a omorât 5 femei și 2 copii, și a indicat printre victime şi două românce. Este posibil ca şi fiica ei, de 8 ani, care era bolnavă, să fi fost printre victimele lui Metaxas.
Într-o scrisoare de 10 pagini, Nikos Metaxas a mărturisit că a ucis șapte persoane, cinci femei și 2 fetițe, una de 6, cealaltă de 8 ani. Trei dintre victime ar fi fost filipineze iar celelalte, din România, India şi Nepal. Ar fi însă mai multe victime, scrie presa cipriotă. Suspectul, fost cadru militar, îşi alegea victimele dintre femeile cu o situaţie financiară precară, despărţite de parteneri şi cu copii, în mod special fete. Le promitea locuri de muncă și așa reușea să le câștige încrederea.
O persoană care le cunoștea pe cele două buzoience a declarat la televiziunea de stat din Cipru că la vremea dispariției acestora, prietenii lor au devenit îngrijorați așa că au intrat în apartamentul lor, pe care l-au găsit neîngrijit, cu vase murdare în bucătărie. Hainele celor două erau încă la locul lor în mobila apartamentului.
Potrivit paginii sale de Facebook, Livia a absolvit Liceul Mihai Eminescu din Buzău, apoi Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești. Și-a actualizat ultima oară poza de profil în august 2016.

DENISA IRIMIA/ ANDREI METELEANU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ