Buzoianul Gabriel Băicuș a plecat în Himalaya

0
49

Vrea să atingă două vârfuri de peste 8000 metri în 24 de ore
Buzoianul Gabriel Băicuș a plecat în Nepal pentru a atinge în 24 de ore două dintre cele mai înalte vârfuri ale Muntelui Himalaya, Everesat și Lhotse. Nehoianul a dezvăluit că are emoții și speră să aibă parte de vreme bună pe acoperișul Pământului. Dacă va reuși dubla, atunci alpinistul a promis că va încerca să urce și celelalte vâtfuri de peste 8000 de metri din Nepal, Pakistan și China.
Gabriel Băicuș, nehoianul care vrea să atingă în 24 de ore vârfurile Everest (8848 de metri) și Lhotse (8516 metri ) din munții Himalaya a plecat spre Nepal de unde va începe expediția.
Va fi o ascensiune extrem de dificilă în care alpinistul buzoian va trebui să îndure temperaturi de până la -40 de grade dar și lipsa de oxigen. Înălțarea drapelului românesc va fi primul lucru pe care îl va realiza în momentul în care va ajunge pe vârful Everest.
În luna septembrie a anului trecut, buzoianul a urcat pe vârful Manaslu, am 8-lea cel mai înalt vârf de peste 8000 de metri din lume. Pe viitor își propune să atingă celelalte vârfuri de peste 8000 de metri din lanțul muntos Himalaya și Karakorum.
Astfel, buzoianul ar putea călca pe urmele nepalezului Nirmal „Nims” Purja care a reușit în anul 2019, în mai puțin de 7 luni să urce toate cele 14 vârfuri de peste 8000 de metri din Nepal, China și Pakistan, doborând mai multe recorduri mondiale. O ascensiune similară a făcut-o Reinhold Messner, în 1986, fără tuburi de oxigen dar în decurs a 16 ani.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ