BUZOIENI ÎNTORȘI DIN CHINA, SUB MONITORIZARE

0
8

Cinci buzoieni, recent întorși din China, sunt izolați la domiciliu și monitorizați de medicii epidemiologi de la Direcția de Sănătate Publică. Alte şase persoane aflate în China sunt aşteptate să revină la Buzău în zilele următoare şi să fie, la rândul lor consultaţi şi monitorizaţi de medici.
Cinci buzoieni s-au întors din China, locul unde a debutat epidemia de coronavirus. Aceștia nu s-au aflat în zonele care se confruntă cu circulația intensă a virusului. Medicii epidemiologi de la Direcția de Sănătate Publică din Buzău îi au în monitorizare.Buzoienii sunt izolați la domiciliu, iar medicii comunică permanent cu ei pentru a le urmări evoluţia stării de sănătate.
Alte șase persoane urmează să revină acasă, la Buzău. Formularele de sosire de la Aeroportul Otopeni au ajuns deja la Direcția de Sănătate Publică.
Cele cinci persoane care au sosit deja în Buzău nu prezintă simptomatologie specifică virusului, nu au dificultăți în respirație și nici febră. Starea lor de sănătate este una bună, însă vor rămâne în monitorizare timp de 14 zile, atât cât durează perioada de incubație a virusului.
Reamintim că la sfârșitul lui decembrie, în regiunea Wuhan din China s-a declanşat o epidemie de coronavirus. Până acum, noul virus a ucis mai mult de 400 de persoane și sunt aproximativ 25.000 de cazuri de infecție. Coronavirusul a fost declarat de Organizația Mondială a Sănătății „o urgență de sănătate publică la nivel internațional”.

Andreea Zaleschi/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ