BUZOIENI MONITORIZAŢI LA DOMICILIU

0
3225

La nivelul județului Buzău, 32 de persoane sunt monitorizate la domiciliu și o persoană se află în carantină în centrul de la Arbănași. Pentru 5 persoane au fost recoltate probe pentru analize. Rezultatele în cazul a 4 dintre ele au arătat că nu sunt infectate cu noul coronavirus, iar pentru cealaltă sunt așteptate rezultatele de la Institutul ”Matei Balș”.
Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au adoptat, joi, noi măsuri pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus. Președinții comitetelor locale pentru situații de urgență constituite la nivelul unităților administrativ teritoriale din județul Buzău vor identifica persoanele sosite din toate țările afectate de noul coronavirus și vor întocmi o situație care va conține datele de identificare, țara din care au sosit, locurile de îmbarcare, tranzitare și perioada de ședere în țara respectivă. Primăria municipiului Râmnicu Sărat va achiziționa și va amenaja două module tip container pentru a le folosi la nevoie ca spații de carantinare a persoanelor posibil a fi infectate cu noul coronavirus. De asemenea, o altă construcție modulară aflată în proprietatea Inspectoratului Județean de Jandarmi va fi amenajată de către Consiliul Județean Buzău și va fi pusă la dispoziție în caz de necesitate. La rândul său, Primăria municipiului Buzău va identifica spații de carantinare și va achiziționa un modul tip container pentru a-l pune la dispoziție atunci când va fi nevoie.

În prezent, la nivelul județului Buzău, 32 de persoane sunt monitorizate la domiciliu și o persoană se află în carantină în centrul de la Arbănași. Pentru 5 persoane au fost recoltate probe pentru analize, iar rezultatele în cazul a 4 dintre ele au arătat că nu sunt infectate cu noul coronavirus, iar pentru cealaltă sunt așteptate rezultatele de la Institutul ”Matei Balș”, a transmis Instituţia Prefectului.

Spitalul Județean de Urgență Buzău a amenajat cel de-al doilea spațiu de carantinare a persoanelor ce prezintă risc înalt de infecție cu coronavirus, situat în incinta secției Boli Infecțioase a Spitalului Județean.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ