BUZOIENII AU RĂMAS FĂRĂ APĂ CALDĂ

0
191

Vești proaste pentru buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire. Aceștia au rămas fără apă caldă la robinete, în plină perioadă caniculară. Marți după amiază, furnizarea serviciului a fost sistată și circa 6.400 de familii din municipiu au rămas fără apă caldă, în condițiile în care temperaturile din aceste zile au depășit și 35 de grade Celsius. În această situație s-a ajuns din cauza conflictului dintre Regia Autonomă Municipală și Ecogen Energy, societatea care furniza agent termic. Conducerea Ecoge anunțase, luni, că va continua să furnizeze apă caldă populației până pe 26 august, dată care fusese avansată de Regia de termoficare ca termen pentru punerea în funcțiune a unui sistem alternativ. Însă, producătorul de energie termică a închis robinetul.
Primarul Constantin Toma speră ca pe 26 august noul sistem de termoficare din municipiul Buzău să devină funcțional și astfel buzoienii să beneficieze din nou de apă caldă. Totodată, noua rețea va asigura și căldura în apartamentele buzoienilor la iarnă. În același timp, se dau asigurări că școlile și grădinițele din municipiu nu vor avea de suferit pentru că deja se lucrează la montarea centralelor termice.
Reamintim că pe 2 aprilie Ecogen a decis să sisteze furnizarea agentului termic către RAM Buzău, moment în care buzoienii racordați la sistemul centralizat au rămas fără căldură în apartamente, la fel și școlile din grădinițele din oraș.

Denisa Irimia/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ