BUZOIENII, INVITAȚI LA FASOLE CU CIOLAN

0
194

Ziua Națională a României va fi sărbătorită cu mare fast, la Buzău. Consiliul Județean a alocat 500.000 de mii de lei pentru organizarea evenimentelor din 1 decembrie, dar a altor activități ce vor fi organizate cu prilejul Sărbătorilor de iarnă. Pentru Ziua Națională vor fi pregătite aproximativ 3800 de porții de iahnie de fasole cu ciolan, plăcintă cu brânză, chiflă și băuturi calde, dar și de post. Masa tradițională este oferită buzoienilor de Consiliul Județean, care a pregătit și spectacole și evenimente în parcul Crâng. Oaspeți din Basarabia, din Dubăsari și Soroca vor fi prezenți la manifestări. Artiștii Centrului Județean de Artă vor susține spectacol de la ora 11:00 în Crâng, lângă Obelisc. De asemenea, tot pe 1 Decembrie, Consiliul Județean Buzău va oferi buzoienilor cocarde și stegulețe.
Festivitățile dedicate Zilei Naționale vor continua în a doua parte a zilei cu aprinderea iluminatul festiv și a celebrelor tunele cu lumini de la Muzeu și Consiliul Județean.
După activitățile dedicate Zilei Naționale, vor urma cele organizate cu prlejul sărbătorilor de iarnă. Pe 6 decembrie, copiii vor primi cadouri la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, unde sunt invitați să urmărească spectacolul deteatru pentru copii ”Povestea Elsei și a celor 7 cocori”.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ