BUZOIENII, INVITAŢI LA FILM! Festivalul BUZZ CEE, la a doua ediţie

0
78

Ieri seară, in sala Teatrului George Ciprian a debutat cea de-a doua editie a festivalului International de film de la Buzau, Buzz CEE. Peste o suta de buzoieni dar si oficialitati au fost prezenti la eveniment. Festivalul se va dessfasura pana duminica, timp în care buzoienii vor putea urmări gratuit proiectii speciale de filme din Europa Centrală si de Sud-Est, si vor putea sta fata-n fata cu actori si regizori renumiti.
Festivalul de film BUZZ CEE, se va desfășura la Buzău, pana pe 9 iulie si este o competiție internațională, care isi propune promovarea celor mai bune filme realizate de regizori din Europa Centrală și de Sud-Est. Secțiunile din cadrul competiției sunt: lungmetraj, film documentar, scurtmetraj și film studențesc.
Printre proiecţiile speciale care vor rula în sala Teatrului „George Ciprian” se numără integrala Nae Caranfil şi o selecţie de documentare. La Buzău vor fi prezenţi protagoniştii acestora, alături de regizori şi producători. Festivalul cuprinde mai multe categorii de competiţie, iar din juriu fac parte personalităţi consacrate în cinematografia românească. De pildă, Maria Obretin va face parte din juriul care va decide câştigătorii. Cunoscută pentrul rolurile interpretate în serialul ”Umbre” sau „9,6 pe scara Richter”, Maria Obretin va juriza filmele din secţiunea lungmetraj.
In cadrul fetstivalului vor mai fi prezente Irina Margareta Nistor, vocea casetelor video şi Manuela Hărăbor, cunoscută publicului graţie rolului principal din filmulul românesc „Pădureanca”.
Ieri seară, în sala Teatrului „George Ciprian” a fost prezent şi Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, care a fost însoţit de soţia sa.
Cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film de la Buzău se va încheia duminică, cu difuzarea a două reportaje realizate de jurnalistul buzoian Adelin Petrişor. Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul oficial: www.buzzcee.ro iar accesul spectatorilor este gratuit.

REPORTER: ANDREI PIŢIGOI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ