BUZOIENII, LĂSAȚI ÎN FRIG

0
198

Buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire s-au trezit, marți după prânz, fără căldură în apartamente. Situația este cauzată de decizia societății Ecogen Therm de a opri sistarea agentului termic. Totul se pare că a plecat de la mai multe neînțelegeri financiare apărute între Regia Autonomă Municipală și Primăria Buzău, pe de o parte, cu societatea Ecogen.
Situație alarmanetă, la Buzău. Toate cele 12 mii de apartamente și cele peste 40 de instituții racordate la sistemul centralizat de încălzire au rămas fără căldură după ce societatea Ecogen therm a sistat furnizarea agentului termic către Regia Autonomă, care, la rândul său, o livra către buzoieni. Decizia Ecogen de a întrerupe căldura vine în urma unor neînțelegeri financiare apărute în relația cu Regia Autonomă Municipală Buzău. Reprezentanții Primăriei și cei ai RAM consideră acest demers un abuza, având în vedere că municipalitatea are plățile la zi față de Ecogen, ba chiar și o sumă dată în avans.
Parctic, după sistarea agentului termic, cele 12 mii de apartamente racordate la RAM și peste 40 de instituții publice, școli și grădinițe nu vor mai fi încălzite, chiar și în condițiile în care temperaturile se mențin destuld e scăzute. Singuar veste bună este doar pentru abonații din cartierele Micro 14 și Micro 3, care vor continua să aibăcăldură datorită celor doup termocentrale care aparțin Regiei Autonome. În ceea ce privește furnizarea apei calde, aceasta va funcționa continuare, dar la cote de avarie.
Până la această oră, reprezentanții Ecogen nu au putut fi contactați pentru a formula un punct de vedere.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ