Buzoienii, numărați după preferințe

0
28

Trei surse, trei cifre diferite
Instituțiile sau asociațiile din Buzău folosesc raportări diferite atunci când vine vorba despre populație, în funcție de surse, preferințe și interese. Consilierii locali din municipiul Buzău au ajuns la concluzia că ar trebui să existe o singură sursă pentru acest calcul după ce Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008 – Mărăcineni și-ar fi ales o valoare care să o avantajeze dar nu și cea corectă raportată la recensământ.
Primăria Municipiului Buzău a aprobat cotizația pentru anul 2022 datorată Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Buzău-Mărăcineni. Calculul sumei a fost contestat de către o parte dintre consilieri având în vedere că ar fi raportat la o cifră a populației, alta decât cea reală.
Directorul Companiei de Apă a dezvăluit că ADI Buzău-Mărăcineni folosește pentru calculul cotizației cifra dată de Institutul de Statistică.
Primarul Constantin Toma a declarat că este de acord cu o uniformizare a modului de calcul.
Practic, au arătat consilierii locali, atât Recensământul din anul 2011, Institutul Național de Statistică cât și Asociația de dezvoltare oferă date diferite atunci când vine vorba despre numărul real al populației din municipiul Buzău.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ