BUZOIENII POT CUMPĂRA VECHIMEA PENTRU PENSIE

0
45

Buzoienii care au varsta de pensionare dar nu au punctele necesare, pot cumapara pana la șase ani vechime. Toți cei care se află în pragul pensionării dar nu au cei 15 ani vechime pentru a beneficia de o pensie la limită de vârstă, o pot achiziționa retroactiv. Suma pe care trebuie să o plătească se calculează la salariul minim brut pe economie, dar poate fi calculata și la un venit mai mare, în funcție de banii pe care persoana este dispusă să-i plătească.
Vești bune pentru cei care vor să cumpere vechime în muncă. Ministerul Muncii scoate la vanzare ani pentru pensie. Astfel, potrivit noii legislații, un român care se află deja în câmpul muncii are dreptul de a-și cumpăra anii de pensie, dar nu mai mult de 6.
Asadar, daca vrei sa te pensioanezi si iti mai trebuiesc pana la 6 ani vechime in câmpul muncii îi poti cumpăra plătind contribuţiile care s-ar fi încasat în fiecare lună, raportat la cel puţin salariul minim din perioada respectiva. Cei șase ani nu trebuie să fie consecutivi, ci la alegere. Valoarea contribuției este de 558lei/lună, iar plata se poate face în rate . Termenul este destul scurt, până la 31 august 2021, iar dacă cineva dorește să cumpere vehimea pe toți cei șase ani permiși de lege ar trebui să plătească în jur de 40.000 de lei.

Iuliana Sârbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ