Buzoienii reclamă practica prețurilor înșelătoare

0
5

Comercianții au etichete cu prețuri standard dar nu prea le folosesc
Buzoienii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de modul în care anumiți comercianți știu să își vândă mărfurile în Piața centrală din municipiul Buzău. Practica unora de a folosi prețuri cu caractere de mărimi diferite îi terermină pe oameni să reclame o așa zisă înșelătorie. Din acest motiv un buzoian a venit cu o propunere către administrația locală.
“Propun un model de etichetă preț pentru toți producătorii care vând în Piața centrală din Buzău, în care prețul să fie la aceeași mărime și pentru zecimale. Astfel, se rezolvă înșelătoria practicată la acest moment cu zecinalele…de regula 90 de bani, scrise în partea de jos și care sunt ascunse de marfă„.
Mesajul a fost postat pe platforma Buzău City Report. Problema prețurilor este veche în Piața Centrală. Administrația spațiului comercial a precizat că există etichete standard pe care comercianții deja le-au primit dar nu toți iau în considerare să le și folosească.
Iar sancțiuni împotriva comerciaților nu prea pot fi aplicate decât dacă este sesizată Poliția Locală.
Nu de puține ori Protecția Consumatorilor a fost sesizată vizavi de modul în care sunt etichetate produsele din Piața Centrală. Comisarii instituției au declarat că au fost făcute acțiuni care s-au lăsat fie cu recomandări fie cu amenzi.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ