BUZOIENII RISCĂ SĂ RĂMÂNĂ FĂRĂ APĂ CALDĂ

0
332

Buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire riscă să rămână și fără apă caldă. Furnizorul de energie termică a transmis Regiei Autonome Municipale că va mai furniza agent termic doar până la jumătatea lunii august. În aceste condiții, RAM caută și a identificat soluții astfel încât buzoienii să nu aibă de suferit, însă termenul este unul destul de scurt.
Buzoienii care, la începutul lunii aprilie, au rămas fără căldură în apartamente riscă să nu mai primească nici apă caldă. Regia Autonomă Municipală a primit o notiificare din partea Ecogen Energy, societatea care furnizează agent termic, prin care RAM este anunțată că va mai primi agent doar până la jumătatea lunii august. În aceste condiții, Regia Autonomă și Primăria au accelerat lucrările care vizează montarea unui cazan de mare capacitate în cartierul Dorobanți.
În același timp, RAM Buzău și Primăria, la rândul lor acționari ai societății Ecogen, vor trimite un răspuns la adresa venită din partea furnizorului de agent termic. Autoritățile locale speră totuși că nu se va ajunge în situația în care buzoienii să rămână și fără apă caldă.
Odată cu montarea cazanului de 10 gigacalorii în cartierul Dorobanți, RAM va putea asigura independent căldură buzoienilor rămași în sistemul centralizat. Noul cazan va intra într-un circuit la nivelul întregului oraș cu cele din Micro XIV și Micro III.

DENISA IRIMIA/ MIHAI VASILESCU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ