BUZOIENII S-AU PRINS ÎN HORA UNIRII! Peste 1.500 de oameni au înconjurat Muzeul

0
327

Cateva ore mai tarziu, peste 1500 de buzoieni au dat mână cu mână si au format Hora Unirii în jurul Muzeului Judetean. Cei prezenti s-au putut bucura de participarea militarilor de la Divizia 2 Infanterie Getica, dar si de o scenetă jucată de actori buzoieni. La final, toti participantii s-au prins într-o horă mare si au înconjurat clădirea Muzeului.
Vremea plăcută, dar și programul anunțat de Muzeul Județean pentru ziua de 24 ianuarie a scos din case peste 1.500 de buzoieni care au venit să dea mână cu mână, de Ziua Unirii. Curtea Muzeului s-a dovedit aproape neîncăpătoare pentru toți cei prezenți. Programul a fost deschis de militarii Diviziei 2 Infanterie Getica.
Momentul cel mai încântător s-a dovedit a fi o scenetă, care a ilustrat perfect momentul Unirii Principatelor Romane. Actori buzoieni au poposit în curtea Muzeului călare pe patru cai și au pus în scenă momentul susținut de Alexandru Ioan Cuza în 1859.
După acest moment, buzoienii prezenți au dat mână cu mână și s-au prins într-o horă mare, care a înconjurat Muzeul.
Manifestările dedicate Zilei Unirii Mici s-au încheiat cu un spectacol susținut de mai mulți artiști ai Centrului Județean de Cultură și Artă.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ