Buzoienii se orientează către noi culturi agricole

0
6

Bani pentru producția cartofilor de consum
Agricultorii buzoieni se orientează către culturi care nu sunt tradiționale cum ar fi spre exemplu cea de cartofi. Direcția Agricolă Buzău anunță că în acest an se oferă un ajutor de minimis cultivatorilor iar la Buzău deja au fost solcitări pentru 8 hectare.
Ministerul Agrriculturii a aprobat un „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum”, în anul 2022. Toți cei interesați trebuie să dețină o suprafață cultivată cu cartof de minimum 0.3 hectare, să obțină o producție de cel puțin 15 tone/hectar din care să vândă 6 tone până la data de 29 noiembrie și să depună cereri de încriere în program până la data de 15 iulie anul curent. Deși Buzăul nu este o zonă tradițională cultivatoare de cartofi, potrivit Direcției Agricole Buzău sunt deja agricultori interesați de sprijinul financiar.
Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis se ridică la suma de 3.000.000 euro și se asigură din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2022. Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este de 200 euro/ha, iar plata se efectuează proporțional cu suprafața efectiv cultivată. Ajutoare financiare sunt acordate și viticultorilor.
Verificările în teren pentru identificarea culturilor și evaluarea producțiilor se realizează de echipe mixte, constituite din reprezentanți ai Direcției Agricole și ai APIA.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ