BUZOIENII SERBEAZĂ ZIUA NAȚIONALĂ! IATĂ EVENIMENTELE ORGANIZATE DE PREFECTURĂ, PRIMĂRIE ȘI CJ

0
5520

Buzoienii care vor să aniverseze Ziua Națională așa cum se cuvine au de unde alege. Autoritățile locale au pus la punct un program destul de încărcat, cu activități care se vor desfășura pe parcursul întregii zile. Dimineață, de la ora 10, buzoienii sunt așteptați pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața Prefecturii. Aici vor avea loc manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie organizate de Instituția Prefectului. Se va începe cu intonarea imnului național, urmat de ceremonialul religios, depunerile de coroane și alocuțiunile autorităților locale. Apoi, în jurul orei 11, se va desfășura cel mai așteptat moment al zilei: defilarea și parada militară. Buzoienii vor avea ocazia să vadă peste 600 de militari şi peste 60 mijloace tehnice militare din dotarea MAPN, MAI şi ISU. Imediat după încheierea defilării, buzoienii sunt invitați în parcul Crâng la o porție de fasole cu ciolan. Tot aici, cei prezenți se vor bucura și de un spectacol de muzică populară. De la ora 14.00, buzoienii sunt invitați la Muzeul Județean unde se va difuza filmul istoric ”Pe aici nu se trece”. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. La aceeași oră, la Galeriile de Artă de pe Bd. Nicolae Bălcescu, va avea loc o expoziție de artă populară.
Tot mâine, de la ora 14.30, se va deschide și patinoarul amenajat în Piața Dacia, precum și târgul de Crăciun amenajat în centrul orașului.
Evenimentele dedicate Zilei Naționale se vor încheia la ora 17.00 cu aprinderea tunelului de lumini, format din peste 42 de mii de beculețe, din fața Muzeului Județean.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ