CAD STÂNCILE, LA SIRIU

0
199

Drumul spre Braşov este blocat, frecvent de căderile de pietre

Cad pietre la Siriu. Versanții de pe Drumul Naţional 10 au luat-o iar la vale. De ani buni, de fiecare dată când plouă mai puternic, bucăți de stâncă se desprind și ajung în șosea. Așa se face că miercuri noaptea, căderile de piatră, amestecate cu pomi smulși din pământ au blocat drumul, în dreptul localității Siriu. Satul Valea Siriului este parțial blocat, dar primăria depune eforturi de a ajuta oamenii aflați în dificultate. La acest moment, traficul este deviat pe ruta DN 10 , Poieni – DJ 102 B ,Calvini, Vălenii de Munte. Din fericire, fiind noapte, în urma căderilor nu s-au înregistrat victime.
Așa arăta miercuri noatea Drumul Național 10, în dreptul localității Siriu. Bucăți mari din stâncă s-au desprins din versant și au blocat drumul ce duce spre Brașov.
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române emitea la primele ore ale dimineții o avertizare .
“Traficul rutier este oprit pe DN 10 Buzău – Brașov, la kilometrul 87+200 metri, în zona localității Siriu, județul Buzău, din cauza căderilor de pietre de pe versant, pe suprafața de rulare. Se acționează pentru îndepărtarea obstacolelor, fiind deviat traficul pe ruta DN 10 (Poieni) – DJ 102 B (Calvini) – Vălenii de Munte.”
Deoarece există riscul surpării versantului, lucrătorii de la ”Drumuri Naţionale” nu au putut intra să cureţe carosabilul. Echipe ale primăriei , Prefecturii, și reprezentanţi ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au ajuns la fața locului . Cei din urmă, care administrează DN10, susțin că se fac eforturi de a reda cât mai repede circulației drumul. În încercarea de a obține mai multe informații angajații instituției au pasat de la unul la altul responsabilitatea comunicării. Pe de altă parte primarul comunei Siriu, Constantin Voicu spune că a luat toate măsurile care au depins de el.
Mai grav, proasta colaborare dintre primărie și cei care administrează DN 10, face ca pericolul căderilor de piatră să persisite de la sezon sezon. Neînţelegerile se răsfâng asupra celor care tranzitează drumul, dar și asupra locuitorilor din zonă.
În cursul zilei de joi au fost la fața locului și specialiști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău. Aceștia iau în calcul detonarea stâncii care blochează drumul .
Este de aşteptat ca autorităţile să ia rapid o decizie, pentru ca drumul să fie redat, cât mai curând circulaţiei.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea —You tube

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ