CADOURI UTILE

0
52

Șase buzoieni cu probleme medicale vor avea, de joi, o viață mai ușoară. Cele șase persoane sunt cu dizabilități și au primit în dar un scuter de mobilitate, care îi va ajuta în activitățile pe care le desfășoară. Scuterele sunt produse de o firmă din taiwan, care și-a propus să le ofere un astfel de mijloc de deplasare persoanelor cu dificultăți locomotorii pentru a se bucura de un regim de viață cât mai normal.
Șase buzoieni au primit scutere de mobilitate în cadrul unui eveniment organizat, joi de Primăria municipiului Buzău şi Asociaţia pentru Promovarea Schimburilor Economice şi Culturale cu Taiwan ”ROTA”. La evenimentu au fost prezenți cei şase beneficiari din Buzău, care au preluat și au testat modul de funcționare a scuterelor.
Cu ajutorul acestor scutere de mobilitate, cele șase persoane cu probleme medicale își vor putea desfășura activitățile zilnice în mod independent și vor putea avea un regim de viață cât mai normal.
Scuterele de mobilitate sunt produse de o compania taiwaneză, care are afaceri și la Buzău. Aceasta și-a propus să deschidă o secție de producție a acestor scutere la noi în județ, însă până atunci reprezentanții societății au decis să ofere în dar 6 astfel de mijloace de deplasare. Proprunerea a fost înaintată către municipalitate, iar reprezentanții din Primăria Buzău au identificat beneficiarii.
Un astfel de scuter de mobilitate este conceput special pentru persoane cu probleme locomotorii, fiind doat cu sistem anti- răsturnare, scaun rotativ și cu sistem de semnalizare, far și stopuri. Costul unui astfel de dispozitiv variază între 1.000 și 1.500 de euro.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ