CADRE MEDICALE ŞI PACIENŢI, INFECTAŢI CU COVID 19 LA SPITALUL JUDEŢEAN

0
1417

Şapte cadre medicale de la Spitalul Judeţan Buzău şi patru pacienţi internaţi la Secţia Medicală au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Secţia a fost închisă şi dezinfectată, iar bolnavii au fost transferaţi la Spitalul Râmnicu Sărat şi la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. În prezent numărul total de persoane infectate cu COVID 19 în judeţ, a ajuns la 123.
Spitalul Județean de Urgență Buzău este în alertă după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, şapte cadre medicale și patru pacienți din secția de medicină internă au fost confirmaţi cu noul virus. Primul pacient depistat, a fost o femeie de 87 de ani, din municipiul Buzău, cu multiple comborbidități, internată la Spitalul Județean. Bătrâna, a fost investigată COVID-19 în vederea internării într-un cămin de bătrâni, rezultele fiind pozitive. Direcţia de Sănătate Publică a decis testarea tuturor pacienților de pe secție, precum și a întregului corp medical.
Secția a fost închisă, până luni, pentru a se realiza dezinfecţia, iar bolnavii cu COVID-19 au fost transferați la spitalul din Râmnicu Sărat. Tratamentul și supravegherea personalului medical se va face prin Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău.
Luni, alte patru noi cazuri de infectare cu COVID 19 au fost confirmate, numărul total, la nivelul judeţului Buzău, fiind de 123. Printre noii pacienţi se numără o tânără de 19 ani din Râmnicelu şi copilul său, un bebeluş de doar o lună. Mama și copilul au fost internați la Spitalul ”Victor Babeș” din București. Ceilalți pacienți au fost internați la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ