Cadrele didactice ies în stradă

0
662

Miercuri sunt anunțate proteste la sediul Prefecturii Buzău
Sindicatul Învățământului Preuniversitar ”Prof. I. Neacșu” Buzău reia protestele începute în primăvara acestui an cu privire la rezolvarea revendicărilor membrilor de sindicat și personal nedidactic. Astfel, miercuri, 7 decembrie începând cu orele 13.30 va avea loc pichetarea Prefecturii Județului Buzău, la care vor participa sute de persoane. Principala revendicare este legată de acordarea sporului pentru condiții de muncă, de care beneficiază salariații din alte sectoare bugetare cu funcții similare. Totodată, sindicaliștii cer decontarea navetei și acordarea sporului pentru condiții de muncă personalului nedidactic.
Sindicaliștii atrag atenția că protestul de miercuri are drept scop prevenirea altor măsuri sindicale la care vor să recurgă cadrele didactice și nedidactice, respectiv întreruperea activității în grădinițe și școli care ar afecta activitatea didactică în întregul ei. Mai mult, în grădinițele cu program prelungit și în liceele cu personal nedidactic numeros nu se va mai putea desfășura procesul didactic. Nu în ultimul rând, afectați vor fi și părinții elevilor din clasele mici și ai preșcolarilor din grădinițele cu program prelungit, întrucât copii acestora nu vor mai putea frecventa cursurile din lipsă de personal. Totodată, sindicatele vorbesc despre o discriminare, având în vedere că există categorii de bugetari cărora le-au fost mărite salariile.
Potrivit liderilor de sindicat, peste 90 la sută dintre cadrele din învățământ sunt nevoite să se încadreze cu cheltuielile lunare într-un venit net lunar cuprins între 1700 și 2200 lei. Creșterile de prețuri la utilități, scumpirile galopante exagerate la alimente, precum și a bunurilor de larg consum au sărăcit și mai mult această categorie socială de salariați, fără de care învățământul nu poate funcționa.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ