CADRELE MEDICALE, AMENINȚĂ CU GREVĂ JAPONEZĂ

0
36

Sistemul sanitar buzoian stă pe un butoi de pulbere. Cei aproape patru mii de angajați ai sistemului de sănătate din Buzău, vor întra în grevă japoneză începând de miercuri. Încă de la începutul pandemiei, salariații din sănătate, asistență medico-socială, asistență socială și medicină școlară au primit de la guvernanți numai promisiuni, însă, până la acest moment, nimic nu s-a concretizat. Angajatilor din sănătate care își riscă viața în fiecare zi, li s-a promis o bonificație substanțială la salariul de baza și pe care nu au primit-o.
Pentru cei din linia întâi, fiecare zi e o luptă contra timp, iar lipsurile din sistemul de sănătate se resimt cel mai mult în această perioadă. Întârzierea în acordarea bonificatiei promise de guvern, chiar și după 7 luni de la începutul pandemiei, a dus la o stare de agitatie în răndul personalului medico-sanitar. De la organizarea deficitară a activităților specifice în spitalele suport COVID, situație ce poate duce aproape inevitabil la infectarea cu virusul, la locul de muncă, până la inexistența materialelor și echipamentelor de protecție, sunt unele din motivele principale care i-au determinat sa intre în grevă japoneză.
Mai grav, spune liderul SANITAS Buzău, salariații din sănătate, asistență medico-socială, asistență socială și medicină școlară au fost obligați de foarte multe ori să își continue activitatea chiar și după ce au fost infectati. Drept urmare, în lipsa unui răspuns prompt de la guvern, membrii Federației SANITAS, vor declanșa ”greva japoneză” în toate unitățile sanitare din judetul buzau. Aceștia vor purta o banderolă pe mână și nu vor întrerupe programului de lucru cu pacienții.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ