CAFENEA PUBLICĂ PENTRU COMBATEREA VIOLENŢEI! Agresiunile domestice, tot mai de întâlnite în Buzău

0
74

Politistii buzoieni, alături de Fundatia Sf. Sava au desfăsurat azi o dezbatere pe tema combaterii violentei domestice. La eveniment au participat si cativa avocati care le-a vorbit victimelor violentei domestice despre prevederile legale in aceste situatii.
Actiunea s-a desfăsurat într-o manieră non-formală si face parte din Strategia Natională de Combatere a Violentei Domestice.
In aceasta dimineata, câteva zeci de femei abuzate au primit sfaturi din partea poliţiştilor buzoieni, a unor avocaţi din oraş şi a unor reprezentanţi ai ONG-urilor care militează pentru drepturile familiei. Au avut loc discutii libere iar actiunea s-a desfasurat la sediul Fundatiei Sf. Sava
Mai multi avocaţi buzoieni, au oferit consiliere juridică victimelor prezente, mai ales că legislaţia în acest domeniu a fost îmbunătăţită recent.
Până la lămurirea situaţiei din punct de vedere juridic, victimele violentei domestice pot rămâne câteva zile în grija Fundaţiei Sfântul Sava
De la începutul anului si până în prezent numărul persoanelor abuzate în familie a crescut simţitor. Ponderea celor care au fost agresaţi este reprezentată de famili cu 2 sau mai mulţi copii, care provin din medii defavorizate.

REPORTER: ANDREI PIŢIGOI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ