Caiace, rafting și bike ride

0
6

Weekendul ieșirilor în natură
Căldură mare în weekend, mon-cher. Temperaturile vor depăși 30 de grade, vremea ține cu noi motiv pentru care ar fi recomandată o escapadă în natură sau oriunde se strigă distracția. La Buzău există destule variante de petrecere a timpului liber iar câteva dintre idei vi le vom împărtăși în cele ce urmează.
Weekendul în care deja am pășit este dedicat în special ieșirilor în natură. Spre exemplu, dacă iubiți mersul pe două roți, sâmbătă începând cu ora 9.30 în fața Muzeului Chihlimbarului de la Colți se strigă adunarea pentru un Bike Ride prin Ținutul Buzăului. Traseul pentru biciclete se va întinde pe o distanță de 30 km și va include printre multe alte surprize o oprire la trovanți… Babele de la Ulmet. Tot sâmbătă, de această dată în municipiul Buzău, Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă” organizează un atelier de „eco-printing” și de vopsit cu plante tinctoriale. În cadrul workshop-ului, realizat cu prilejul „Zilei Universale a Iei”, participanții vor afla informații despre tehnica de imprimare a plantelor pe materiale textile și despre meșteșugul vopsitului cu plante tinctoriale, practicat în lumea rurală de odinioară.
Duminică spre exemplu a-ți putea vedea răsăritul la munte în zona Nehoiu-Siriu iar după cafea, sunteți invitați la o tură cu caiacele pe lacul de acumulare. Cu o lungime de 11,5 kilometri, lacul Siriu este un loc uimitor care merită explorat dintr-un capăt în celălalt. Ceva mai jos, la Nehoiu, pentru iubitorii se senzați tari, au loc ture de rafting pe râul Buzău. Nici că nu se putea altceva mai bine pe o vreme caniculară.
Tot duminică, pe 26 iunie, Societatea Exploratorilor caută voluntari care să ajute la marcarea unui traseu turistic ce leagă localitatea Gura Teghii prin Valea Fulgeris de Vf. Ivănețu din Munții Buzăului. Printre surprizele funny, organizatorii amintesc murdăritul cu vopsea și urcatul la munte. La Colți, Centrul de Artă Aluniș continuă să organizeze școala de olărit, pentru cei care vor să învețe despre tradiția ceramicii buzoiene iar în municipiul Buzău, în ultima zi de Drăgaică, buzoienii sunt invitați la un concert al Deliei.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ