CÂINII PUȚINI, LA PADOC, MULȚI PE STRADĂ

0
95

Zece patrupede își așteaptă stăpânul la adăpostul Urbis Serv din municipiu
Padocul Urbis Serv are spre adopție numai zece câini fără stăpân, în cele aproape 400 de spaţii amenajate. Asta poate fi o dovadă a faptului că Buzăul se poate mândri cu cetăţeni iubitori de animale. O parte dintre câini sunt deja daţi spre adopţie, urmând să fie pregătiți pentru a ajunge în noua lor familie.
La începutul anului, la padocul Urbis Serv erau în jur de 70-80 de câini. Un iubitor de animale a adoptat 40, numai în primele luni ale anului, iar ceilalți au fost luați de buzoieni. Asa se face că în luna martie, din cele aproape 400 de locuri, numai 10 sunt ocupate de câini care își așteptă un posibil stăpân.
Întregul proces de adopție este gratuit și fiecare cățel adoptat, înainte de a ajunge în noua lui familie, este sterilizat, deparazitat și vaccinat. O cățelusă albă cu ochii blânzi așteaptă cuminte un om care să îi ofere o mângâiere și o bucată de pâine, oferindu-i în schimb loialitate și iubire.
Un alt motiv pentru care în padocul de pe strada Răchitei sunt atât puține animăluțe este și procesul de prindere a acestora. Cele șase cuști pe care le au la dispoziție angajații padocului sunt greu de utilizat pentru că patrupedele sunt destul de inteligente și nu se lasă prinse ușor.
Drept urmare, în jur de 400 de câini fără stăpân, se plimbă liberi prin oraș .
La acest moment, la padocul Urbis Serv sunt rezervate patru animăluțe . O soluție de a face cunoscuţi câinii de la padoc era Ziua Porților Deschise, unde în anul 2019 , un număr de 19 suflete și-au găsit un stăpân. Din păcate, pandemia a făcut ca acest eveniment să nu mai aibă loc. Singurul mod disponibil, în prezent pentru a-i face cunoscuţi pe câinii din adăpost este prin intermediul internetului. De acest lucru se ocupă asociaţiile iubitorilor de animale.

Iuliana Sârbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ