,,CĂLCATĂ” DE HOȚI

0
37

Catedrala Arhiepiscopală din centrul Buzăului a fost spartă de hoți, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Hoții ar fi furat din lăcașul de cult 2000 de lei luați din cutia milei și din casieria magazinului bisericii. Totodată au fost luați și banii personali ai unuia dintre angajații lăcașului de cult. Polițiștii continua cercetările pentru identificarea și prinderea răufăcătorilor.

Furtul a fost constatat duminică dimineață, atunci când îngrijitorii bisericii au venit să pregătească lăcașul de cult pentru a-și primi enoriașii, obișnuiți să participe la slujba de duminică. O echipă de criminaliști au ajuns la Catedrala Arhiepiscopală și au cercetat zona, pentru a vedea pe unde au intrat hoții dar și pentru a preleva probe care să ducă la prinderea hoților. Totodată, reprezentanții edificiului religios au inventariat obiectele de cult pentru a vedea dacă hoții au furat icoane sau alte bunuri bisericești de valoare.

Răufăcătorii au intrat pe un geam din spatele Catedralei pe care l-au spart folosindu-se de scară. Din primele cercetări efectuate de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, reiese că hoţii sunt niște amatori, deoarece aceștia au vizat exclusiv banii. Ei nu au furat obiecte de cult, o parte dintre acestea de mare valoare, ci doar banii strânşi în cutia unde se depun acatiste şi unde se află lumănările pe care enoriaşii le aprind la slujbe. Reprezentanții Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei spun că gestul i-a mâhnit și șocat în același timp.

Slujba care urma să se țină în lăcașul de cult a fost amânată. Oamenii s-au trezit că poarta era închisă, iar când au aflat cauza, s-au arătat revoltați de ceea ce s-a întâmplat.

Este curios însă cum de au reușit hoții să intre în Catedrala Arhiepiscopală a Buzăului şi Vrancei în condițiile în care, edificiul religios este păzit non-stop.

Neoficial, suma 2000 de lei a fost furată de hoți din interiorul Catedralei Arhiepiscopale. Aceasta provenea din cutia milei și din casieria magazinului bisericii. În cei 2000 de lei mai erau și banii personali ai unuia dintre angajații edificiului religios.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ