CALDURĂ MAI SCUMPĂ

0
73

Regia Autonomă Municipală a dat drumul la robinetul de căldură pentru buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire, în urmă cu câteva zile. Însă, dacă pe de o parte, unii dintre cetățeni se bucură de confortul creat, alții în schimb, mai exact, locatarii din 10 blocuri refuză căldura de la Regia Autonomă Municipală Buzău. Mai mult decât atât, sunt destui buzoieni care nu îşi permit să plătească energia termică din luna octombrie, mai ales că subvenţiile se vor acorda începând cu luna noiembrie. Decizia lor pare întemeiată, dacă luăm în calcul faptul că Regia anunță că, în această iarnă, facturile vor fi destul de mari.

Majorarea preţului pe gigacalorie aprobată în Consiliul Local Municipal, de la 185 la 230 lei, se va simţi serios în bugetul buzoienilor. Pentru a beneficia de acest confort, oamenii preferă să renunțe la mâncare sau la medicamente.

Formularele în baza cărora vor fi acordate subvenţiile la energia termică au fost distribuite de Regia Autonomă Municipală tuturor asociaţiilor de proprietari din oraş care primesc energie termică în sistem centralizat. Documentele necesare, pentru a putea primi ajutorul de încălzire acordat de Primăria Buzău, trebuie să ajungă la RAM până pe 20 octombrie, pentru a putea beneficia de subvenţie începând cu luna noiembrie.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ