Căldura și toxinfecțiile alimentare

0
12

Medicii vorbesc despre prevenirea bolilor de sezon
Medicii buzoieni recomandă atenție sporită în perioadele caniculare. Un simplu aliment poate deveni o sursă de îmbolnăvire, la fel și un bazin cu apă în care v-ați gândi să vă răcoriți. Pentru a vă pune la adăpost de eventuale episoade neplăcute, exită câteva lucruri simple pe care trebuie să le faceți.
Apa pe care o căutăm să o consumăm în zilele cu căldură excesivă, în anumite condiții ne poate îmbolnăvi. Este cunoscut deja că la nivelul județului Buzău există o multitudine de surse cu apă improprii pentru consum din pricina poluării cu substanțe organice sau anorganice ori a conținutului ridicat de nitrați, clor sau alte substanțe chimice. Totodată, scăldatul poate fi o altă sursă de îmbolnăvire.
Toxinfecțiile alimentare sunt cele mai întâlnite în perioada verii alături de insolații. Din acest motiv, specialiștii ne recomandă să avem grijă ce alimente comsumăm. În cazul în care se instalează canicula, este bine să evităm ieșirile în aer liber în intervalul 11.00-18.00. Dacă este însă strict necesar să vă deplasați, devine util să purtați îmbrăcăminte lejeră.
Infecțiile intestinale reprezintă una dintre marile probleme de sănătate, cu precădere în sezonul cald. Boala este dată de o diversitate de germeni care se manifestă prin deshidratare, scaune frecvente, febră și vărsături.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ