CĂLIN HOSSU, ȘI TOTUL ESTE BINE LA HC BUZĂU!

0
581

HC Buzău continuă să îşi continua strategia de consolidare a echipei pe termen lung, prin cooptarea în lot a unor jucători tineri cu perspective în viitor. Clubul buzoian a anunțat transferul lui Călin Hossu, de la CS Dinamo Bucureşti.
HC Buzău a anunțat official al patrulea transfer al verii. Clubul noastru a reușit cooptarea in echipa lupilor prin împrumut de la Dinamo pentru următorul sezon al unuia dintre tinerii jucători români de mare perspectivă, interul stânga de 21 de ani Călin Hossu. Proaspătul echipier din garniture lupilor a început handbalul la Cluj-Napoca și a trecut inclusiv pe la academia de tineret a prestigioasei echipe germane THW Kiel. În sezonul 2018-2019 a jucat în Liga Zimbrilor la U Cluj pentru care a marcat 67 de goluri , iar în stagiunea precedentă a evoluat la campioana Dinamo.

”Am început handbalul la U Transilvania Cluj-Napoca, după care am trecut la LPS Cluj. În 2016 am plecat în Germania, la Kiel, unde am jucat la echipa de Under 19. La sfârșitul junioratului, în 2018, am revenit acasă, la Cluj”,

Călin s-a născut în Cipru, la Nicosia, unde tatăl său a evoluat ca jucător de handbal timp de cinci sezoane.
Transferul talentatului handbalist asigura echipei buzoiene pe langa prospețime si dynamism in joc si respectarea unui criteriu de varsta. Conform regulamentului FRH, echipele din Liga Națională sunt obligate ca în sezonul 2019-2020 să aibă pe foaia de joc minimim un jucător sub 21 de ani, care trebuie să adune la final o medie de 10 minute jucate per meci.
Tranferul lui Calin Hossu vine dupa alte infuzii cu jucători de top la echipa noastra. HC Buzau a semnat pe doi ani cu interul stânga francez Leo Renaud-David , care a evoluat în ultimele 3 sezoane în Spania, la Bidasoa Irun, și a marcat 46 de goluri în precedenta ediție a Champions League. Echipa noastra s-a intarit in teren si cu internaţionalul iranian Allahkaram Esteki (31 de ani), care e evoluat ultima dată formaţia spaniolă BM Puente Genil, din Liga ASOBAL, prima divizie a handbalului spaniol. Un alt tranfer important pentru echipa noastra este cel al portarului iranian Mohsen Babasafari, 33 de ani, care a jucat în ultimele două sezoane la SCM Poli Timișoara și Steaua.
Gruparea buzoiana va fi pregătită, din această vară, de Pero Milosevic care a ales să plece dupa 6 ani de la POLI și a semnat cu HC Buzău un contract valabil pe două sezoane.

REPORTER ALEXANDRU NICOLAE

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ