CĂMINELE DE BĂTRÂNI, LOVITE ÎN PLIN DE COVID-19

0
75

Zece focare COVID-19 sunt active în judeţul Buzău. Situația este dramatică la căminele pentru persoanele vârtnice, unde 88 de persoane, cadre medicale, infirmiere şi bătrâni asistați, sunt contaminate cu noul coronavirus. Direcția de Sănătate Publică Buzău, desfășoară anchete în toate cele trei cămine, unde s-au declarat focare.
Instituţiile cu cele mai multe cazuri sunt: Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinţii Constantin şi Elena” din Costeşti, cu 33 de cazuri confirmate, Complexul de servicii pentru persoane vârstnice ”Alexandru Marghiloman” din municipiul Buzău , cu 32 persoane confirmate pozitiv și Azilul de bătrâni din Tisău, unde 23 persoane au coronavirus.
Direcția de Sănătate Publică Buzău a decis, în cazul bătrânilor și angajaților de la azilul din Costești, confirmați cu coronavirus, ca toate persoanele depistate pozitiv, să fie transferate la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.Totadată, cele 23 de persoane din azilul din Tisău, au rămas sub supravegherea medicului de la centru. La Complexul de servicii pentru persoane vârstnice ”Alexandru Marghiloman , 23 dintre persoanele contaminate sunt bătrânii asistați, iar 9 sunt angajați ai Complexului. Ancheta este în desfășurare, la acest moment.

“În toate aceste cazuri, Direcția de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacților simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalți membri ai familiei care locuiesc la aceeași adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului. ”, se precizează într-o informare a Prefecturii.
Din datele furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Buzău reiese că la secţia ATI a Spitalului Judeţean au fost confirmate cu noul coronavirus 13 persoane, iar la Secția Neonatologie, 3 persoane . Și la o fundație din comuna Cernătești 4 persoane au fost confirmate pozitiv în urma testului. Pe lista focarelor se mai află și trei societăți comerciale din municipiul Buzău, care au declarat 15 pesoane contaminate cu acest diagnostic. De asemenea, la biroul Vamal de Interior Buzău, 3 persoane sunt confirmate pozitiv în urma testului .

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ