CAMPANIA AGRICOLĂ DE VARĂ, GRAV AFECTATĂ

0
22

Reprezentanţii Direcţiei Agricole au prezentat, în şedinţa Colegiului Prefectural, desfăşurată în sistem audioconferinţă, stadiul campaniei agricole de vară, o campanie grav afectată de condiţiile meteorologice.
Anul agricol 2019-2020 a debutat cu o toamnă în care regimul hidrotermic din aer și sol nu a permis desfășurarea normal a proceselor de vegetație la culturile de toamnă. După o iarnă fără zăpadă, fără precipitații, județul Buzău a avut parte și de o desprimăvărare secetoasă fapt pentru care din majoritatea culturilor au fost compromise. Din informarea privind desfăşurarea campaniei agricole de vară în judeţul Buzău reiese că situaţia nu este deloc bună nici în momentul de faţă.
“Lipsa precipitațiilor a determinat scăderea radicală a producțiilor.Culturile de toamnă nu s- au dezvoltat corespunzător, plantele au rămas cu o talie foarte mică, fapt pentru care operațiunea de recoltat se desfășoară în continuare cu dificultate”, se arată în raportul Direcţiei Agricole.
Din estimările specialiștilor Direcţiei Agricole Buzău, producțiile medii la grâu sunt de 700-1.150 kg/ha, iar la rapiţă de toamnă între 700 şi 1 000 de kilograme la hectar. Stadiul recoltării este de peste 75 la sută la fiecare dintre culturi

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ