Campania de colectare a deșeurilor electice la start

0
27

Buzoienii pot solicita colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase și a celor electrice direct de acasă
RER SUD anunță că a început cea de-a doua campanie de colectare gratuită, din acest an, dedicată DEEE-urilor și deșeurilor voluminoase, organizată în parteneriat cu Primăria Buzău, ECOTIC și GREENWEE. Campania se desfășoară în perioda 18 octombrie – 20 noiembrie. Timp de o lună, RER SUD va colecta în fiecare sâmbătă, în urma solicitărilor venite din partea cetățenilor, deșeurile voluminoase și deșeuri electronice direct din fața porții sau a blocului. Tot în această perioadă, în zilele lucrătoare se vor colecta și de la instituțiile publice, instituțiile de învățământ și agenți economici, în urma programărilor.
Pentru a preda gratuit deșeurile, buzioienii trebuie să sune la numărul de Call Center (0374.885.690) de luni până vineri, între orele 07:00 – 14:00, în perioada alocată zonei în care locuiesc și se se programeze pentru colectare. Ulterior, aceștia vor trebui să depoziteze deșeurile în fața domiciliilor până în ora 9:00, în ziua de colectare arondată zonei în care locuiesc. Potrivit organizatorilor campaniei, vor fi colectate printre altele, obiecte de mobilier, covoare, saltele alături de frigidere, televizoare, mașini de spălat, telefoane, obiecte defecte de care buzoienii nu mai au nevoie.
Ca o noutate, pentru minim 15 kg deșeuril electrice și electronice predate, se acordă drept premiu o umbrelă. Condiția de a intra în posesia premiului este aceea de a fi prezent în momentul colectării pentru a semna de primire.
“Campania aceasta reprezintă o oportunitate pentru cetățeni de a scăpa de aceste tipuri de deșeuri, fără costuri și fără niciun efort din partea lor. Este suficient să sune la numărul de telefon pus la dispoziție și să se programeze pentru colectare… Prin această campanie ne dorim, atât noi – RER SUD cât și partenerii noștri, să învățăm populația să gestioneze corect aceste tipuri de deșeuri și să înțeleagă impactul lor negativ asupra mediului în cazul în care sunt aruncate la întâmplare….Sperăm ca cetățenii să fie la fel de receptivi ca și în prima campanie desfășurată în luna aprilie, iar la final să putem afirma că am recuperat cantități importante de deșeuri de echipamente electrice și voluminoase care vor fi reciclate.” , a precizat Denisa Hâncu, PR RER SUD SA.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ