CAMPANIE ACERBĂ ÎMPOTRIVA MUNCII LA NEGRU

0
26

Munca nedeclarată reprezintă un fenomen de o gravitate crescută cu care se confruntă în prezent societatea, cu consecințe negative atât asupra lucrătorului, cât și asupra bugetului de stat, care se manifestă în diferite forme, atât prin nedeclararea către autorităţi a întregii activităţi a salariatului cât și prin declararea parțială a activității acestuia. Inspectorii de muncă buzoieni sunt deciși ca în acest an să demareze o campanie acerbă privind munca nedeclarată.

Modificarea legislativă adusă în vara anului trecut Codului Muncii vizează o serie de sancțiuni drastice pentru angajatorii care recurg la munca nedeclarată. Totodată, inspectorii de muncă spun și care sunt formele, cele mai des întâlnite, de situații la care recurg unii dintre administratorii societățile comerciale din județ.

Pe parcursul anului 2017, inspectorii de muncă au efectuat 1.278 de controale la societăți comerciale din județ, unde au depistat o mulţime de nereguli, pentru care au fost aplicate 283 de sancțiuni, din care 60 de amenzi în cuantum de 473.000 de lei. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ