CAMPANIE DIN POARTĂ-N POARTĂ

0
218

Echipe mixte de veterinari, poliţişti şi jandarmi vor merge din poartă-n poartă, în zonele cu focare de pestă porcină africană pentru a le explica oamenilor cum să-şi ferească animalele de boala care le ucide. Primele gospodării vizitate de autorităţi sunt cele din Vadu Paşii, unde au fost confirmate mai multe focare, însă campania de informare, începută luni, se va desfăşura şi în alte localităţi afectate de pesta porcină africană.
O amplă campanie de prevenire a răspândirii pestei porcine africane a fost demarată, luni, la iniţiativa Poliţiei. Reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare, Inspectoratului de Poliţiei şi ai Jandarmeriei urmează să meargă în fiecare gospodărie, să vorbească cu oamenii şi să le explice cum să se ferească de virus. Modul de informare direct, este, în opinia autorităţilor, mult mai eficient decât cel în format electronic, greu accesibil pentru mulţi cetăţeni.
Campania se va derula săptămâna aceasta la Vadu Paşii, urmând ca, apoi, echipele să ajungă şi în alte localităţi unde există pericol de răspândire a virusului pestei porcine africane.
SINCRON: dr. Ciprian Botezatu, director adjunct DSV Buzău 04:16-04:54/05:29-05:49 (criteriile pe care …risc iminent/în măsura în care…această campanie)
Campania de informare demarată săptămâna aceasta constituie încă o încercare a autorităţilor de a evita măsura extremă de ucidere în masă a porcilor din gospodării.
Nu în ultimul rând, prefectul Carmen Ichim, a făcut apel la cetăţeni, cărora le-a cerut să fie responsabili în ceea ce priveşte pesta porcină africană. Oamenilor li s-a atras atenţia, încă o dată, că cei care, cu bună ştiinţă contribuie la răspândirea virusului, nu vor primi despăgubiri şi pot fi traşi la răspundere.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ