CAMPANIE ÎMPOTRIVA POLUĂRII

0
51

Ministerul Apelor şi Pădurilor a lansat campania naţională de informare „Apăr Apa!”, ce se adresează, în principal, fermierilor mici. Aceștia, fie din lipsă de informare, fie din lipsă de mijloace, nu respectă condiţiile minimale pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nutrienţi. Campania a ajuns, miercuri și la Buzău, unde, prin intermediul primarilor de comune, au fost transmise toate informațiile către fermieri astfel încât aceștia să înțeleagă legătura directă între felul în care îşi gestionează gunoiul de grajd şi nivelul de poluare cu nitraţi al fântânii din curte
Ministerul Apelor și Pădurilor a lansat și la Buzău, Campania națională de informare „Apăr apa!”, parte a proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” implementat de Ministerul Apelor și Pădurilor și finanțat dintr-un împrumut al Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Campania „Apăr apa!” se adresează, în principal, fermierilor mici care, fie din lipsă de informare, fie din lipsă de mijloace, nu respectă condițiile minimale pentru protecția apelor împotriva poluării cu nutrienți. Cauza majoră a acestui tip de poluare o constituie gospodărirea necorespunzătoare a gunoiului de grajd, depozitat de cele mai multe ori direct pe pământ, iar scurgerile acestuia ajung direct în prima pânză de apă freatică și, de acolo, în fântânile oamenilor.
„Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” este un proiect care finanțează înființarea de platforme comunale pentru gunoiul de grajd și a sistemului de colectare aferent de la populație, stații de compostare și perdele de vegetație pentru protecția apelor de suprafață. Beneficiarii și gestionarii acestor investiții sunt exclusiv autoritățile locale care au depus proiecte eligibile și care au obținut finanțarea.
Autoritățile locale care vor reuși să acceseze un proiect de înființare a unei paltforme comunale pentru gunoiul de grajd vor primi un set de utilaje format dintr-un un tractor, două remorci, un încărcător frontal, o mașină de împrăștiat gunoi și o cisternă vidanjă.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ