CAMPANIE ÎNGREUNATĂ

0
38

Lipsa ploilor din zona Râmnicu Sărat i-a încetinit pe fermieri cu lucrările de însămânțare în cadrul campaniei de toamnă. Agricultorii speră însă ca natura să compenseze în timp această situație şi 2018 să fie un an bogat cu producții record.

În această perioadă, fermierii buzoieni depun eforturi sporite pentru a încheia cât mai rapid lucrările în cadrul campaniei de însămânțări a anului agricol 2017-2018. Principalele activități din câmp sunt strângerea, transportul și depozitarea recoltei, efectuarea arăturilor de toamnă, eliberarea terenurilor de producția vegetală secundară și înființarea culturilor de păioase. Reprezentanții Direcției Agricole Buzău spun că în cea mai mare parte a județului cantitățile de proecipitații au fost oarecum uniforme, ceea ce i-a ajutat pe fermieri să-și lucreze pământul. Deja o bună parte din suprafețe au fost însămânțate.

Pe zona Râmnicu Sărat, dar și în Padina, fermierii au întâmpinat ceva probleme în această campanie a însămânțărilor de toamnă. Lipsa ploilor a făcut ca pământul să fie pregătit mai greu pentru culturi. Astfel de situații se înregistrează la culturile de rapiță.

Reprezentanții Direcției Agricole Buzău spun că există posibilitatea ca în zonele unde s-au semnalat probleme cu însămânțarea terenurilor cu rapiță, fermierii să opteze pentru alte culturi.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ