Campanii umanitare pentru refugiați

0
27

Buzoienii pot ajuta ucrainienii cu haine, alimente și produse sanitare
Partidele strâng rândurile și organizează campanii umanitare pentru sprijinirea refugiaților ucrainieni aflați în taberele din nordul țării. Partidul Social-Democrat, filiala Buzău colectează haine, produse alimentare și de igienă la sediul din strada Unirii Sud, o campanie similară urmând a fi organizată de USR în Piața Dacia din centrul orașului. O primărie oferă pe de altă parte cazare celor care și-au parasit țara din pricina războiului.
Partidul Social Democrat Buzău anunță deschiderea apelului umanitar pentru refugiații din Ucraina. Buzoienii sunt invitați să doneze haine în stare bună, potrivite tuturor vârstelor, pentru femei și copii, apă îmbuteliată, produse de igienă dar și alimente neperisabile sau produse sanitare. Totodată pot fi oferite servicii de consiliere juridică, traducere legalizată a unor documente și consiliere psihologică.
“Pachetele pot fi aduse de luni-vineri în intervalul 9:00-15:00 la sediul PSD Municipiu, Unirii Sud, bloc B13, parter. Pachetele vor fi trimise către localitățile ce primesc refugiați (primării și agenți economicii care îi cazează și cei care le oferă hrană)”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Buzău.
O campanie umanitară similară a fost anunțată de USR Buzău. Va avea loc joi în Piața Dacia din centrul municipiului iar bunurile vor fi transportate cu ajutorul unor convoaie în taberele de refugiați din nordul țării.
Reprezentanții Primăriei Râmnicu-Sărat au anunțat deasemena că pot oferi cazare ucrainienilor refugiați.
SORIN CÎRJAN, PRIMAR RÂMNICU-SĂRAT
“Am creat un grup de inițiativă care să gestioneze un plan de susținere. Considerăm că cel mai mare sprijin pe care îl putem acorda este cazarea celor care și-au părăsit căminele, în mod special mamelor cu copii mici. Credem că avem capacitatea să asigurăm într-o primă etapă toate cele necesare pentru aproximativ 200 de persoane”, a transmis primarul municipiului Râmnicu-Sărat.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ