Campionatul Mondial de Rachetomodele la start

0
43

Dumitru Prunariu, invitatul special al evenimentului
Buzăul găzduiește în această perioadă una dintre cele mai inedite competiții de pe panoul sportiv și anume Campionatul Mondial de Rachetomodele. 16 țări cu peste 300 de concurenți se întrec pe cer pentru a ocupa poziții fruntașe în ierarhia mondială. Deschiderea evenimentului a fost onorată de participarea singurului român care a ajuns în spațiu, Dumitru Prunariu, fost membru al unei școli de rachetomodele.
Weekend încărcat pentru sportul național și mondial. În localitatea Spătaru din județul Buzău a luat start Campionatul Mondial de Rachetomodele, o competiție care strânge într-un singur loc cei mai buni constructori de rachetomodele din lume. Evenimentul este organizat de către Primăria Municipiului Buzău cu sprijinul Federației Române de Modelism și al Federației Aeronautice Internațioanle.
Deschiderea evenimentului a fost onorată de prezența primului român care a ajuns în spațiu, cosmonautul Dumitru Prunariu.
Cu ocazia prezenței sale la Buzău, Dumitru Prunariu a făcut și o dezvăluire.
Germania, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Italia, Bulgaria, Lituania, Letonia, Olanda, Polonia, Ucraina, Slovacia, Serbia, Spania, Belarus, Uzbekistan și România se întrec în aceste zile pe cer, între localitățile Spătaru și Gomoești, în cea mai mare competiție de rachetomodele organizată la nivel mondial.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ