Cand vin următoarele zile libere?

0
66

După minivacanta de Sf Maria, azi, angajatii au revenit la muncă iar pana la urmatoarele zile libere date de Guvern, românii mai au de asteptat. Cert este că 2017 este anul cu cele mai multe zile libere si concedii prelungite de care romanii au parte.

Ziua de 15 august a fost zi liberă si cum sărbătoarea a picat într-o zi de marți, Guvernul a decis să acorde liber angajaților și luni cu mențiunea ca ziua să fie recuperată în perioada următoare. Astfel că romanii s-au bucurat de un mini-concediu de patru zile dacă adăugăm și cele două zile de weekend. 2017 abundă însă în libere și în concedii prelungite.

Prima sărbătoare care a adus si primele zile libere a fost cea de Anul Nou. Conform calendarului în data de 1 și 2 ianuarie nu s-a lucrat iar pentru că marți 24 ianuarie s-a sărbătorit Ziua Unirii Principatelor Române atunci statul a mai aprobat încă două zile de concediu 23 și 24 rezultînd prima mini-vacanță ded 4 zile la care s-au adăugat zilele de weekend.

Pe 16 și 17 aprilie buzoienii au stat din nou acasă pentru a sărbătorii cum se cuvine Sfintele Paști. Nu au încheiat bine petrecerea că statul a mai oferit un liber de 1 mai de Ziua Muncii. Joi, 1 iunie, a fost din nou liber iar Guvernul a decis ca și ziua de vineri să rămînă tot așa astfel încît părinții să poată avea parte alături de copii de un nou concediu prelungit. Sărbătoarea copiilor s-a prelungit cu cea de Rusalii astfel încât nici pe 4 și 5 iunie nu s-a lucrat.

Sfârșitul de an va fi la fel de darnic în zile libere precum a fost pînă acum. Urmatoarea mini-vacanta va fi de Sfantul Andrei. 30 noiembrie va pica intr-o joi si se va lega de ziua de vineri 1 decembrie. Asa se face ca romanii se vor bucura din nou un concediu prelungit.

(Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ