CANDIDAȚI NEMULȚUMIȚI. Peste 1.500 de contestații depuse de absolvenți

0
152

După câteva zile extrem de tensionate în așteptarea rezultatelor, emoțiile au luat sfârșit. Ieri, în toate centrele de examen, dar și pe site-ul Ministerului Educației, au fost afișate primele rezultate obținute de absolvenții de liceu la sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului. Unii au chiuit de bucurie, alții au plâns de supărare.
1.150 de absolvenți au depus contestații, fiind nemulțumiți de notele obținute. Cele mai multe lucrări care vor fi recorectate sunt la limba și literatura română.
La Buzău, procentul de promovare înainte de depunerea contestațiilor este de 65,58, mult mai mic față de sesiunea de anul trecut. În județul Buzău, un singur elev a reușit să obțină media 10 la Bac, este vorba despre un elev de la Colegiul Hasdeu, în timp ce la trei licee din județ, nici un elev nu a fost declarat admis. Este vorba despre unitățile de învățământ din Rușețu, Lopătari și Liceul Tehnologic din Pătârlagele. Rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, vor fi afișate pe 16 iulie și nu este exclus ca după recorectarea lucrărilor, procentul de promovare să mai crească. Cei care au ratat diploma de bacalaureat mai au o șansă la examenul din sesiunea august-septembrie.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ