Caniculă și defrișări

0
82

La Lopătari se trage un semnal de alarmă
În contextul în care la nivel național și internațional se discută din ce în ce mai mult despre fenomenul încălzirii globale, defrișările continuă. Primarul comunei Lopătari a tras un semnal de alarmă și cere Prefecturii Buzău sprijin în limitarea tăierilor de arbori concomitent cu organizarea unui program rapid de împădurire.
Precipitațiile abundente din debutul acestei veri au afectat o bună parte din rețeaua de drumuri a comunei Lopătari. Fenomenul s-a datorat defrișărilor masive din zonă, a atras atenția primarul comunei.
Alesul local a declarat că va încerca să demareze un amplu proiect de împădurire în schimb are nevoie de sprijinul Prefecturii Buzău. Acesta reclamă și o serie de piedici în consiliul local vizavi de această inițiativă.
Reprezentanții Prefecturii au anunțat că vor organiza o ședință pe tema împăduririlor.
Din ce în ce mai multe voci susțin ca autoritățile să se pună de acord asupra unui proiect masiv de împădurire în contextul în care aproape zilnic ONG-urile de profil prezintă cazuri de defrișări iar autoritățile aplică amenzi pentru tăieri ilegale de arbori.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ