CAPCANE PE INTERNET! Sfaturi de la polițiști pentru elevi

0
145

Adolescentii care navighează pe internet au parte zilnic de capcane. Oameni cu identităti false sau jocurile dubioase sunt doar câteva dintre pericolele la care se expun tinerii care accesează paginile web. Politistii organizează întâlniri cu sute de liceeni în această săptămână si ii invata cum se pot feri de pericolele de pe internet.
Șantajul, jocurile periculoase sau oamenii cu identități false sunt doar câteva dintre capcanele în care pică adolescenții care au obiceiul de a naviga zilnic pe internet. Mai nou, și jocul Balena albastră face victime printre tineri. La Buzău, încă nu au fost cazuri înregistrate oficial, însă polițiștii vor să prevină fenomenul care a luat amploare printre liceeni.
Tinerii recunosc că își petrec zilnic câteva ore pe internet, dar spun că încă nu au avut parte de surprize neplăcute. Ba mai mult, ei sunt convinși că știu să se ferească de eventualele pericole virtuale.
Săptămâna această, sute de elevi vor avea întâlniri cu polițiștii de la Compartimentul de Prevenire, în cadrul cărora tinerii vor primi sfaturi de la oamenii legii pentru a nu cădea în capcanele internetului.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ