Capcane și reguli ale referendumului

0
49

Ilie Bolojan despre referendumul eșuat de la Oradea
Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor a vorbit despre capcanele unui referendum dar și de anumite reguli de care administrația publică ar trebui să țină cont. Dacă nu va exista infrastructura necesară atunci unirea a două localități ar avea implicații neprevăzute.
Ilie Bolojan, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor a fost unul dintre primii primari care a încercat unirea unui municipiu cu o comună. Referendumul de alipire a localității Sînmartin cu orașului Oradea s-a încheiat cu un eșec din pricina dezinteresului cetățenilor.
Ilie Bolojan a precizat că unirea a două localități aduce nenumărate beneficii. Totodată, administrațiile ar trebui să țină cont de inrastructură pentru că o suprafață mai mare înseamnă drumuri mai lungi și timp îndelungat petrecut între domiciliu și locul de muncă.
Pe de altă parte, bihoreanul a atras atenția că forța de muncă este foarte importantă în dezvoltarea unei comunități motiv pentru care administrațiile ar trebui să se îngrijească de punerea la punct a infrastructurii și a condițiilor de trai.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ