CAPSULELE TIMPULUI ÎN PARCURI! Preambul pentru Noaptea Internațională a Muzeelor

0
112

Provocare inedita pentru buzoieni. Pasionatii de istorie pot intra in pielea personajelor. Muzeul Judetean a amplasat mai multe cutii în care curiosii pot intra si se pot deghiza în luptători, istorici sau gladiatori. Capsulele timpului vor fi amplasate în toate parcurile orasului, dar si în Piata Daciei. Actiunea este un preambul pentru Noaptea Muzeelor, care va fi marcată si la Buzău.
Buzoienii au ocazia zilele acestea, să călătorească în trecut cu ajutorul fotografiilor. Reprezentanții Muzeului Județean au amplasat, astăzi, în Parcul Tineretului mai multe cutii imprimate cu diferite personaje emblematice din istorie. Astfel trecătorii se pot transforma in roman, gladiator sau in femei din Epoca modernă.
Panourile au fost amplasate azi in Parcul Tineretului, iar până la sfarsitul acestei săptămâni vor fi mutate în mai multe puncte din municipiu astfel încât să fie văzute de cât mai mulți buzoieni.
Această activitate este doar un preambul al programului pe care Muzeul Județean îl are pregătit pentru Noaptea Internațională a Muzeelor, marcată pe 20 mai.

Denisa Irimia

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ