CARAVANA SMART CITY, LA BUZĂU

0
49

Comunităţile din judeţul Buzău se vor putea bucura de avantajele tehnologiei de vârf, prin implementarea unor proiecte Smart City. Caravana Smart City, mijlocul de informare a factorilor decidenți cu privire la noile tehnologii, a modalităților de implementare și mai ales a oportunităților de finanțare a acestora, a sosit la Buzău.
Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate s-a aflat, luni, la Buzău, la Consiliului Județean cu cea de¬-a treia etapă a Caravanei Smart City. Acesta este unicul program de promovare a conceptelor Smart City și de informare a factorilor decidenți cu privire la noile tehnologii, a modalităților de implementare și mai ales a oportunităților de finanțare a acestora. Programul Caravana Smart City este organizat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate și se desfășoară sub ]ndrumarea Ministerului Energiei. Programul aduce laolaltă cei patru piloni de bază ai unui ecosistem smart city de succes: autoritațile publice și locale, zona academică, societatea civilă și companiile private, care vin cu soluții.
Pe 3 aprilie, Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate a încheiat un acord de investiții în valoare de 500 de milioane de euro cu China National Electric Engineering, una dintre cele mai importante companii de stat din China, finanțarea fiind destinată proiectelor smart city dinRomânia. În cadrul caravanei se vor desfășura și discuții privind posibilitățile de accesare a acestor fonduri de către administrațiile publice locale.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ