CARAVANA SMURD, LA BUZĂU

0
69

Caravana SMURD ,,Fii pregătit!” a fost în week end, în judeţul Buzău. Aceasta a fost amplasată în Piaţa Daciei din municipiul Buzău, iar duminică, vizitatorii au fost aşteptaţi în zona centrală din faţa Primăriei oraşului Pogoa¬nele. Cei mai atrași de echipa mobilă de intervenție s-au dovedit a fi copiii, care i-au ascultat cu mare atenție pe specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
Caravana SMURD, de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă, reprezintă un centru de formare mobil care dispune de o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv ¬si¬mulatoare, ce permit instruirea eficientă a participanţilor. Cursurile de instruire ¬me¬dicală se adresează atât populaţiei, cât şi profesioniştilor, în compunerea caravanei existând şi o încăpere similară interio¬rului unei ambulanţe.
O astfel de autospecială a poposit sâmbătă la Buzău, în Piața Daciei. Duminică, mașina a mers în Pogoanele, unde cei mai atrași vizitatori au fost copiii. Aceștia au asistat la activităţi de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim-ajutor în situaţii de urgenţă, dar şi prezentări ale principalelor dezastre naturale care pot afecta România cutremure, inundaţii, alunecări de teren, incendii toate executate de specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Prezentările au fost însoţite și de recomandări privind modul în care populaţia trebuie să reacţioneze în cazul producerii unor astfel de evenimente.
Specialiștii ISU spun că activităţile organizate la Caravana SMURD sunt foarte importante pentru că aduc informaţii vitale privind modul de comportare înainte, pe timpul şi după producerea unei situaţii de urgenţă.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ