CARNAGIU ÎN COMUNA CA ROSETTI

0
379

Accident cumplit, luni seară, pe calea ferată din localitatea Bâlhacu, din comuna CA Rosetti. Un microbuz plin cu pasageri a fost lovit în plin de un tren Interregio. Impactul a fost unul nimicitor, trei persoane au decedat pe loc, iar cea de-a patra a murit în timpul nopții, la spital. Echipele de intervenție au declanșat planul roșu și au lucrat contracronometru pentru a salva victimele încarcerate. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cauza care l-a determinat pe șoferul microbuzului să forțeze trecerea liniei ferate.
Patru persoane, doi bărbaţi şi două femei, au decedat, alte două au fost grav rănite și încă zece au suferit răni uşoare, în urma coliziunii dintre un microbuz de persoane şi un tren. Accidentul a avut loc în judeţul Buzău, pe DN 2B, în zona localității C. A. Rosetti, unde un tren a lovit un microbuz cu 16 persoane la bord. Impactul cu vehiculul a fost atât de puternic încât a fost simțit și de călătorii din tren. Microbuzul transporta 16 persoane care veneau din Germania. Călătorii au fost preluați de la Arad și trebuiau să ajungă într-o localitate din județul Vrancea. Ajuns în Bâlhacu din comuna CA Rosetti, șoferul microbuzului a încercat să travereze calea ferată pe lângă bariera deja coborâtă. De asemenea, semnalele acustice și luminoase anunțau apropierea trenului. Însă acestea nu l-au împiedicat pe șofer să forțeze trecerea, moment în care a fost izbit în plin. În urma coliziunii, bagajele pasagerilor au fost aruncate din remorca microbuzului, acesta fiind târât încă 200 de metri din locul impactului.
Autoritățile au activat planul roşu de intervenţie. La faţa locului au fost concentrate două echipaje SMURD, cinci echipaje medicale de la Ambulanță, două de descarcerare şi un post medical avansat. Totodată, a fost trimisă în sprijin şi o autospecială pentru victime multiple încadrată cu paramedici de la ISU Brăila.
Din cele 16 persoane aflate în microbuz, 3 au murit pe loc, iar o a patra victimă a decedat la spital. Două persoane sunt grav rănite, printre care și șoferul microbuzului, care se află internat pe Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Buzău. Alți 10 călători au suferit răni mai ușoare.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ