CÂRNAȚI TRADIȚIONALI PENTRU ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE

0
47

Cârnați de Pleșcoi și babicul picant, cu gustul de acasă, ajung în toate colțurile lumii. Este colacul de salvare a unui buzoian din Mărăcineni care deține o fabrică de mezeluri. Produsele împachetate ajung în Spania , Italia ,Franța la românii stabiliți acolo.
Așa își începe Constantin ziua, aproape zilnic. În urma comenzilor luate prin telefon sau pe internet acesta pregătește pachete cu babic și cârnați de Pleșcoi pentru cei plecați în străinătate.
Pandemia de coronavirus îi ține departe pe mulți dintre cei plecați în străinătate, iar dorul de gustul mâncărurilor de acasă este din ce în ce mai mare. Constanțin are cel puțin două-trei comenzi pe săptămână, de produse tradiționale făcute de el, pentru cei din diaspora.
La punctul de desfacere din Căpățânești, Constantin vinde și produse proaspete, dar în pachetele pentru comenzile din străinătate se pun numai cele uscate pentru a ajunge în siguranță la destinație.
Sectretul rețetelor produselor este adânc îngropat în trecut și nu se spune. Cert este că sunt preparate după rețete tradiționale lăsate de sârbii care au ajuns pe meleagurile buzoiene în urmă cu mulți ani.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ